Duben 2015

HELLO FROM DARKNESS

28. dubna 2015 v 17:08 | MišeL Stone™ |  MIŠEL'S FASHION
Ahojte! Pridávam nový outfit /konkrétne minulotýždňový/. ktorý som pri fotení doplnila o vínovo červený odtieň červeného rúžu. Predpokladám, že mi bude slúžiť len na fotenie, nakoľko jeho "udržiavanie" je fakt ťažké.. Síce sa nerozmazáva a neotláča, ale nie je možné ho naniesť rovnomerne na celé pery, vytvára divný prechod, ktorý vyzerá vtipne a môj výsledný look sa potom dá jednoducho prirovnať ku klaunovi.. Zatiaľ to riskovať nebudem.

Zhodou náhod sa tento fit hodí do dnešného počasia, preto som sa ho aj rozhodla publikovať práve teraz. /konečne som si to dokázala celkom priateľne načasovať, haha

Inak sa mám fajn, teším sa na predĺžený víkend, ktorý je už za dverami, v škole máme veľa suplovačiek a odpadávačiek hodín, tak sa nesťažujem. :) a čo vy?

CHECKED SHIRT

25. dubna 2015 v 9:28 | MišeL Stone™ |  MIŠEL'S FASHION
Jeden zo starších fitov fotenýc v interiéri.. Tento a aj minulý týždeň som fotila niečo nové, dnes sa s fotkami idem tiež zabávať :) A verím aj v to, že si na blog nájdem viac času a neskončím zase pri 2 príspevkoc do týždňa

HOMEMADE MANDLOVÉ MLIEKO + recept

21. dubna 2015 v 18:04 | MišeL Stone™ |  GET FIT
Už dávnejšie som vám sľúbila, že sem pridám recept na homemade mandľové mlieko. Konečne som sa k tomu dokopala! :D

Ingrediencie na 1l:
100g mandle (so šupkou či bez, ako chcete)
1l voda
sladidlo (stévia, ...)

Postup:
Mandle necháme cez noc namočené v studenej vode. Na ďalší deň mandle scedíme a rozmixujeme v 500 ml vody. Dolejeme ďalších 500ml, pridáme sladidlo a zmixujeme znovu. Mlieko scedíme cez handru/plátno a vyžmýkame, kým sa nezbavíme prebytočnej vody. Vzniknutú "múčku" necháme vysušiť, ďalší recept nájdete nižšie. Mlieko skladujeme v chladničke- najlepšie v sklenenej nádobe.

Nutričné hodnoty na 100ml: 17kcal, 0,6g bielkoviny, 0,5g sacharidy, 1,5g tuk

A čo s mandľovou múčkou? Okrem milióna receptov, ktoré máme k dispozícií rôzne na internete sem prispievam práve týmto- maximálne chutným a úplne primitívnym!

Mandľovo-kokosové guľky

Ingrediencie na 15ks:
125ml mandľové mlieko
1/2 šálky mandľová múka
1/2 šálky kokos
1 a 1/2 PL med
pár kvapiek rumového extraktu (cca 1/2 ČL)
štipka soli

Postup:
Všetky ingrediencie si spolu vymiešame (ručne) a následne tvarujeme guličky, ktoré uskladníme v chladničke alebo rovno papáme :) /inspired by fitnessguru

Nutričné hodnoty na 1 ks: 50 kcal, 1g bielkoviny, 5g sacharidy, 3g tuk

HIGH WAISTED JEANS

16. dubna 2015 v 16:31 | MišeL Stone™ |  MIŠEL'S FASHION
Perfektné počasie, štvrtok podvečer.. Zostáva si už len odtrpieť zajtrajších 7 hodín v škole a huráá- víkend.. Okrem písania svojho prejavu na slovenčinu, učenia sa filozofie (juhú), biológie a teraz už neviem čohoeštevšetkého do školy, tu budú konečne zaslúžené 2 dni voľna. Rada by som nafotila aspoň 2 fity a konečne oprášila svoje korčule na nejakú dlhšiu jazdu, celý rok sa na ne teším ako malé dieťa. :)

Čo sa outfitu týka- určite ste si všimli moje nové fav okuliare. Túto "sezónu" budú súčasťou mojich fitov asi častejšie. Samozrejme na moje minuloročné lásky tiež nezabúdam, ale práve teraz majú aj oni svoju zaslúženú "dovolenku". hah.

PROTEIN CAKE

14. dubna 2015 v 17:11 | MišeL Stone™ |  GET FIT
Jednoduchý recept, ktorý zvládne každý! Chutný proteinový koláčik, ktorý mal byť bábovkou, ale nemohla som nájsť formu, tak som recept premenovala :D

Ingrediencie:
1x vajíčko
10g protein (kľudne pridajte)
1 ČL kakaový prášok
1 ČL škorica
30ml mlieko (použila som sójové)
walden farms/med/agave na poliatie

Postup:
1. oddeliť bielko a žĺtok
2. z bielka spraviť sneh
3. žĺtko zmiešať s proteinom, škoricou a mliekom
4. zliať všetko dokopy
5. 1/3 zmesi oddeliť a primiešať do nej kakaový prášok
6. zmes opäť zliať
7. pripraviť si misku vhodnú do rúry, vyložiť ju papierom, vyliať zmes
8. piecť na 180°C 20 min

Nutričné hodnoty: 151 kcal, 15g bielkoviny, 4g sacharidy, 7g tuk

Dobrú chuť :)))

WELCOME SUNSHINE

12. dubna 2015 v 11:03 | MišeL Stone™ |  MIŠEL'S FASHION
Jar začína byť v plnom prúde! Práve táto potešujúca správa ma konečne donútila oprášiť statív a vyraziť fotiť nové outfity, ktoré sú adekvátne do teplého počasia. Stačí jeden pohľad z okna a hneď mám lepšiu náladu. Jarná únava ma už prešla a začínam byť akčná, haha. Moje srdce bije pre dobrodružstvá a už sa nemôžem dočkať leta, keď budeme mať všetci dostatok na relax, spoznávanie nových miest a ľudí. Dnes to ešte chvíľu uhrám doma, pretože sa musím pripraviť do školy (učenie, obed a tak).. Ale potom vstanem a pôjdem sa nadýchať čerstvého vzduchu :) Tiež neseďte doma na riťke a choďte sa tešiť z jari!

Množstvo nových možností, kúskov a kombinácií! Zimné veci pomaly odkladám niekam, kde mi nebudú skákať na oči a skriňu si doplňujem novým oblečením, ktorého ako všetky ženy vieme, nie je nikdy dosť! Včerajším dňom som sa potuľovala v tomto outfite.


NEW SUNGLASSES

11. dubna 2015 v 18:28 | MišeL Stone™ |  YOU MUST BUY!
Jar sa na nás usmievka a s dostatočne rozžiareným dňom prichádza aj menšia povinnosť (moja najobľúbenejšia)- nosiť slnečné okuliare. Na túto "sezónu" som sa vybavila niekoľkými novými kúskami. Dnes vám ukážem moje nové okuliare wayfarer, ktoré pravdepodobne z lásky darujem svojmu bráškovi, pretože pravdepodobne budem aj tak verná svojim okrúhlym "Wonkovským" láskam, ktoré sú takpovediac mojou značkou. Takýmto spôsobom aspoň pristanú na nose niekomu inému a nezapadnú prachom v mojom šuflíku.

Pripojím vám aspoň pár fotiek, len tak na ukážku. 





Ako ste na tom vy a slnečné okuliare? Obstarali ste si nejaké nové?


PROTEIN BARS

10. dubna 2015 v 22:04 | MišeL Stone™ |  GET FIT
Jednoduché a chutné proteinové tyčinky z dostupných surovín! :) Toto sú moje obľúbené raňajky, ktoré vždy doplním o nejaký druh ovocia a tyčinku polejem pár kvapkami čokoládového sirupu walden farms! :)

Ingrediencie (na 6ks):
225g ovsené vločky
170g arašidové maslo
125ml mlieko- kokosové, klasické , ...(používam sušené sójové)
1PL med

Postup:
Ovsené vločky si rozmixujeme na múčku, ktorú vysypeme do misky, pridáme všetky suroviny a zamiešame. Ruky si namočíme do vody a cesto spracujeme rukami. Pripravíme si plech vyložený papierom na pečenie. Hmotu tvarujeme a nakrájame na 6 ks. Skladujeme v chladničke.

Nutričné hodnoty na celé cesto (so sójovým mliekom): 2026kcal, 71g bielkoviny, 175g sacharidy, 108g tuk

Nutričné hodnoty na 1 tyčinku: 338kcal, 12g bielkoviny, 30g sacharidy, 18g tuk

PARENTAL ADVISORY

7. dubna 2015 v 9:38 | MišeL Stone™ |  MIŠEL'S FASHION
Outfit som fotila asi pred 2 týždňami. Vietor fúkal podobne ako teraz a pózovanie mi fakt nešlo, pretože som skoro zamrzla :D Tento víkend to už však konečne vyzerá nádejne a verím tomu, že sa vyberiem nafotiť niečo nové :)

PROTEINOVÉ WAFFLE (2 recepty)

5. dubna 2015 v 13:58 | MišeL Stone™ |  GET FIT
Ahojko! S receptami a jedlom sa tu očividne vysypala krabica.. Zajtra pridám nejaký outfit, aby som to tu trošku "oživila".. S radosťou by som šla nafotiť aj niečo nové, ale vonku strašne fúka, čo má tendenciu totálne zničiť môj hairstyle a dopomôcť mi k nachladnutiu.. Taakže, keď sa to vonku trošku ukľudní čakajte nové fity! :)

A teraz k receptu.. Vlastne k dvom.. Wafflovač máme doma už od nepamäti a jediný, kto z neho konečne "utrel prach" a konečne ho priviedol k životu som bola ja, pretože ostatní členovia našej domácnosti naň úplne zanevreli- radšej si spravia hrianky alebo toasty. Ja som však obrovský milovník všetkého sladkého, a keď už sú tie prázdniny a okrem cvičenia, chodenia von, prispievania na blog nemám veľa na práci, tak množstvo času trávim v kuchyni a skúšam všetky recepty, na ktoré nemám čas počas školy. A teraz k pointe- skúšala som 2 rôzne recepty, oba dám do tohto postu, inšpirujte sa ako ja na fitnessguru a fitculte alebo si príspevok len prebehnite očkami.

1. RECEPT
Úplne prvé waffle, ktoré som kedy spravila.. Aaa.. podarili sa mi. Teda minimálne chuťovo určite. Tento recept bol podľa môjho vkusu chutnejší a celkovo vydarenejší aj čo sa estetického hľadiska týka :D

Ingrediencie na 2ks:
20g protein (použila som 22g)
1x vaječný bielok
1 a 1/2 PL mandľová múka (cca 15g) /použila som domácu
cca 30 ml mlieka (použila som sójové)
1/2 ČL škorica
štipka kypriaci prášok

vrch podľa vlastnej fantázie- ja som zvolila kiwi, jahody, banán a walden farms

Postup:

1. všetky ingrediencie spolu zmiešame
2. wafflovač zľahka potrieť kokosovým olejom
3. vyliať zmes a piecť do zlatista
4. waffle ozdobíme podľa chuti

Nutričné hodnoty (na cesto): 210 kcal, 25g bielkoviny, 7g sacharidy, 9g tuk


2. RECEPT
Moje druhé waffle, ktoré už nie sú natoľko lákavé pre očko.. Chuťové bunky ich však pochvália.

Ingrediencie (2ks):
1ks banán
20g ovsené vločky
1x vaječný bielok
15g protein
1/2 PL škorica
štipka kypriaci prášok

vrch- podľa chuti

Postup:
1. všetky ingrediencie, okrem banánu z ktorého pridáme len polku, rozmixovať v mixéri
2. wafflovač zľahka potrieť kokosovým olejom
3. piecť do zlatista
4. waffle ozdobíme podľa chuti (použijeme zvyšok banánu, ...)

Nutričné hodnoty: 260kcal, 20g bielkoviny, 37g sacharidy, 3g tuk

DOBRÚ CHUŤ :))

HOMEMADE GRANOLA

3. dubna 2015 v 16:53 | MišeL Stone™ |  GET FIT
Čaute, čaute! Dnes je piatok, celý deň si myslím, že je sobota a vonku je stále hnusné aprílové počasie (ktoré sa tu už prosímBoženechmámpravdu nezdrží dlho). Celý deň som strávila v kuchyni skúšaním všemožných receptov- všetko sem postupne popridávam. Začnem s domácou granolou. (inspired by fitnessguru)

Ingrediencie (na 110g granoly)
10g vlašské/lieskové orechy
10g tekvicové semienka
15g protein (použila som vanilkový)
20g ovsené vločky
25g sušené hrozienka
1 ČL med
40g arašidové maslo/kešu maslo

Z tohto množstva mi vyšlo cca 110g granoly, na arašidovom masle môžete kľudne trošku ubrať, zníži sa aj kalorická hodnota, ja som ho tam dala toľko, pretože som potrebovala vyprázniť pohárik :D

Postup
Rúru si necháme zohriať na 180°C, zatiaľ si v miske zmiešame všetky suroviny okrem medu a arašidového masla. Med spolu s arašidovým maslom/ kešu maslom si roztopíme v malom hrnci. Keď nám táto zmes trošku vychladne, vylejemu ju do misky s ostatnými surovinami. Zmes premiešame /kľudne aj rukami/, aby sa nám suroviny zlepili a lepšie držali pokope. Teraz už len stačí prichystať plech, vyložiť ho papierom na pečenie, všetko tam vykydnúť a dať na 20 min zapiecť. Sem-tam (asi každýh 5 minút) si rúru pekne otvoríme a granolu premiešame. Po 20 minútach ju necháme vychladnúť a potom uskladníme v sklenenej nádobe.

Nutričná hodnota/ 110g: 607 kcal, 29g bielkoviny, 47g sacharidy, 34g tuky

TASTE TEST: COCONUT OIL & COCONUT SUGAR

1. dubna 2015 v 15:34 | MišeL Stone™ |  GET FIT
Ahojte! Vonku je "pravé" aprílové počasie, ktoré nás všetkých určite veľmi teší. Okrem pár slnečných lúčov nám aj poriadne sneží a celé to pripomína skôr december a zimu ako apríl a počiatok jari. Buďmi optimisti a zasmejme sa, a ďalej sa nezaoberajme tým ohromne zábavným divadielkom, ktoré sa odohráva za našimi oknami.

V dnešnom taste teste by som vám rada predstavila kokosový olej a kokosový cukor. S kokosovým olejom už mám niekoľko skúseností /nakoľko na ňom robím palacinky, omelety a všetko možné, nenáročné, čo zvládne aj nováčik v kuchyni ako ja/ a s kokosovým cukrom som sa zoznámila po prvýkrát až po jeho príchode z KULAU ku mne domov

Používanie olejov v teplej či studenej kuchyni nie je žiadnou novinkou. Klasické rastlinné oleje, ktoré sa zvyčajne používajú na vyprážanie majú obvykle veľmi nízky bod prepalu. Kokosový olej má okrem cca 200°C bodu prepalu (pre porovnanie nerafinovaný slnečnicový olej- cca 110°C, rafinovaný je na tom s teplotou lepšie, ale to zloženie, ...) aj vysoký podiel zdravých tukov, ktoré sú pre naše telo prospešné a veľmi dôležité- obzvlášť v dnešnej dobe plnej nezdravých tukov zo sladkostí a z iných chuťovým pohárikom lahodiacich, ale telu devastujúcich pochutiniek. Prvýkrát sme tento olej kúpili asi pred 6 mesiacmi a odvtedy ho nedám z ruky. Vyprážaným jedlám veľmi neholdujem, používam ho pri lievancoch, palacinkách a omelete. Po zohriatí má pre mňa príjemnú vôňu a vôbec mi nevadí, keď ňou cítiť celú kuchyňu. Vždy je to lepšie ako pach nechutného prepáleného slnečnicového oleja, keď mamka vypráža hranolky môjmu bratovi, haha. Okrem smaženia sa samozrejme dá využiť aj pri pečení a v studenej kuchyni. Kokosový olej sa však nepoužíva len na varenie a pečenie, má aj množstvo ďalších uplatnení- pri staroslivosti o vlasy, o pleť, pri masážach, v medicíne ...

Nutričné hodnoty/100g: 828 kcal, 0g bielkoviny, 0g sacharidy, 100g tuky (až cca 93g nasýtených mastných kyselín!)

Sladenie oveľa vhodnejšími alternatívami bieleho cukru (med, agave, javorový sirup, stévia) nám tiež nie je cudzie. Klasický biely cukor kvôli svojmu vysokému glykemickému indexu spôsobuje až priveľmi rýchly nárast hladiny cukru v krvi, ktorí musí byť rýchlo "stíšený" veľým množstvom inzulínu (hormón, ktorý reguluje hladinu cukru v krvi), čo spôsobuje pokles hladiny cukru v krvi- opäť sme hladní a takéto vlnkové stúpanie a klesanie cukru v krvi vôbec nie je v poriadku, čím viac inzulínu sa musí na toto "utíšenie" vylúčiť, tým viac tuku sa v tele ukladá, tiež je dokázané, že je návykový, je príčinou zubných kazov, "napomáha" starnutiu pokožky, zvyšuje riziko cukrovky (a to práve kvôli tomu skákaniu hladiny cukru v krvi, časom sa môže stať, že sa inzulín nebude vylučovať tak akoby sa mal a tým pádom nastáva problém), spôsobuje hyperaktivitu, ... O dôvodoch, prečo nesladiť bielym cukrom by sme si tu mohli vypiskovať kľudne ešte ďalšie 2 dni.. Teraz prejdeme k tomu podstatnému- prečo je lepšie sladiť kokosovým cukrom. Kokosový cukor KULAU je 100% čistý prírodný cukor bez pridaných konzervantov získaný z kvetov kokosovej palmy. Má nízky glykemický index, ktorý nespôsobuje prudké zvyšovanie a následné klesanie hladiny cukru v krvi, pri sladení týmto cukrom telu nedávame len prázdne kalórie- kokosový cukor obsahuje množstvo telu prospešných látok a živín (draslík, fosfor, B vitamíny, ...) + jeho chuť je príbuzná karamelu, mňam! Vďaka tomuto všetkému je prakticky najzdravším sladidlom na svete. Je tieź vhodný pre diabetikov.

Nutričné hodnoty/100g: 381,6 kcal, 1,1g bielkoviny, 93,4g sacharidy, 0,4g tuky